Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πουργούρι με φιλετάκια κρασάτα


Τί θα χρειαστείτε για το πλιγούρι:
  • 1 ποτήρι πλιγούρι
  • 1/2 ποτήρι φιδέ
  • ντοματοπολτό
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι 
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη 
  • μπαχαρικά

για τα φιλετάκια: 
  • 5-6 φιλέτα χοιρινό ή κοτόπουλο 
  • ελαιόλαδο
  • maggie σε κόκκους "μεσογειακοί"
  • κουμανταρία
  • κονιάκ
  • κρασί 
  • κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: Για το πλιγούρι: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον φιδέ. Σε ένα φλιντζάνι βάζουμε καυτό νερο και διαλύουμε ένα κύβο λαχανικών και το ρίχουμε στο πλιγούρι. Προσθέτουμε συνέχεια νερό μέχρι να ψηθεί. Βάζουμε τον ντοματοπολτό, και τα μπαχαρικά και ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά, κλείνουμε την κατσαρόλα  και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε 15 λεπτά να καταστηθεί πριν σερβίρουμε.
Για τα φιλέτα: Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Βάζουμε αμέσως και τα 3 ποτά και ανάβουμε φωτιά μέχρι να φύγει όλο το αλκοόλ. Μόλις σβήσει η φωτιά περιμένουμε να εξατμιστούν τα ποτά και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε κανένα 10-15λεπτο, σβήνουμε και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου