Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

My recipes, Μεθυσμένα φιλετάκια


Τώρα τελευταία λόγω ανεργίας, συνηθίζω να φτιάχνω δικές μου συνταγές. :)  Όχι πως σνομπάρω τις ήδη υπάρχουσες, αλλά τόσα χρόνια στην κουζίνα έμαθα να συνδυάζω γεύσεις. 
Σήμερα λοιπόν έφτιαξα μεθυσμένα φιλετάκια χοιρινό αλα κρεμ. Κ όχι ότι κι ότι αλα κρεμ. Διαβάστε πάρακάτω, και καλή σας όρεξη!

Τι θα χρειαστείτε: 
6 φιλετάκια χοιρινό
Έψιμο (απόσταγμα απο σταφύλι)
Ζιβανία
Κουμανταρία
μισό Philadelphia light
1 φλυντζάνι Γάλα light
Μανιταρια φρέσκα κομμένα
Κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι

Εκτέλεση
Βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφού αλατίσουμε τα φιλετάκια τα τσιγαρίζουμε. Μόλις αλλάξει το χρώμα τους ρίχνουμε 4 κτσ έψιμο, 1 φλυντζανάκι του καφέ κουμανταρία και μισό φλιντζανάκι ζιβανία. Ανακατεύουμε να δέσουν, βάζουμε φωτιά για να φύγει η πικρή γεύση του αλκοόλ και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν και να μείνει μια πολύ μικρή ποσότητα. Βάζουμε και το Philadelphia κα λίγο απο το γάλα και ανακατεύουμε την σάλτσα μας. 
Σε ένα άλλο τηγανάκι ρίχνουμε τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν τους ρίχνουμε κρασί και περιμένουμε. Μόλις πιούν το κρασί τους τα ρίχνουμε στο μεγάλο τηγάνι μαζί με τα φιλετάκια και ακόμη λίγο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την σάλτσα μας μέχρι να καταστηθεί! 

Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες, αναλόγως προτιμήσεων! 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου